Radboud Erfgoed heeft in samenwerking met Radboud Academy en verschillende partners uit de erfgoedsector een onderwijsprogramma ontwikkeld rondom het thema: Duurzaam Digitaal Erfgoed. Vanaf 12 maart 2021 kunnen professionals in erfgoed in drie modules de manieren verkennen waarop ze adequaat kunnen inspelen op de digitale revolutie.
Digitale infrastructuur is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Die ontwikkeling biedt volop kansen voor onderwijs en onderzoek. Ze stelt bovendien nieuwe eisen aan de ontsluiting en presentatie van erfgoed. In het onderwijsprogramma Duurzaam Digitaal Erfgoed verken je de manieren waarop je als professional in erfgoed kunt inspelen op deze digitale revolutie. Hoe maak je de juiste selectie? Hoe borg je de duurzaamheid van digitale collecties? Hoe anticipeer je op nieuwe ontwikkelingen?
Het programma Duurzaam Digitaal Erfgoed is ontwikkeld door Radboud Academy met wetenschappers van de Radboud Universiteit, in samenwerking met Radboud Erfgoed, de Faculteit der Letteren en verschillende partners uit de erfgoedsector. In drie modules nemen Prof. dr. Johan Oosterman, dr. Chris Dols en andere experts uit de sector je mee in de ontwikkelingen, mogelijkheden en valkuilen van digitalisering.
Het programma Duurzaam Digitaal Erfgoed is bedoeld voor organisaties en professionals die werkzaam zijn in de erfgoedsector. De onderwerpen en vraagstukken hebben zowel betrekking op de praktijk van digitalisering van erfgoed, als op de strategische en organisatorische aspecten daarvan.
Lees meer over het programma of meld je aan via de website.